flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

08 січня 2024, 11:32

АНАЛІТИЧНА ДОВІДКА

щодо стану ведення роботи зі зверненнями громадян у Рогатинському районному суді Івано-Франківської області у 2023 році

 

Відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян» від 2 жовтня 1996 року N 393/96-ВР (із змінами і доповненнями), Інструкції з діловодства в місцевих та апеляційних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 20.08.2019  № 814, Інструкції з діловодства за зверненнями громадян в органах державної влади і місцевого самоврядування, об'єднаннях громадян, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форм власності, в засобах масової інформації, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 квітня 1997 року № 348в суді організована та здійснюється робота зі зверненнями громадян.

У 2023 році  до суду надійшло 4 звернення громадян.

З метою належної організації особистого прийому громадян затверджений Графік проведення особистого прийому. Графік особистого прийому громадян розміщений в приміщенні Рогатинського районного суду Івано-Франківської на інформаційному стенді. Відповідна інформація для громадян також розміщена на веб-сайті суду.

У ході дослідження тематики звернень громадян встановлено, що  питання які порушувались у зверненнях громадян за своїм змістом стосувались забезпечення дотримання законності, реалізації прав і свобод громадян і відповідно до  Класифікатора звернень громадян, затвердженого  постановою Кабінету Міністрів України від  24 вересня 2008 року №858 їм присвоєно індекс -130.

 

За ознакою надходження звернення були первинними.

За видами звернення  громадян – звернення були заявами.

За статтю авторів звернення: чоловіча – 1звернення, жіноча – 3 звернення.

За суб’єктом звернення: індивідуальні.

За типом:  1 електронне, лист – 3 звернення.

За категоріями авторів звернень: 1 – інші категорії, 3 - особа з інвалідністю.

За соціальним станом авторів звернень: 1 - особа, що позбавлена волі; 3 – селянин.

За результатами розгляду  по усіх зверненнях дано роз’яснення.

Звернення громадян, які надходили до суду, розглядалися з дотриманням термінів, передбачених ст. 20 Закону України «Про звернення громадян».

Усі звернення, які надійшли до суду у 2023 році опрацьовані в повному обсязі.

Керівництвом суду вживаються організаційні заходи для покращення роботи з розгляду звернень громадян, вирішення порушених у них питань та усунення причин їх виникнення.

 

Помічник голови суду                                                                        Тетяна ІВАНИЛО

08.01.2024